30 Temmuz 2014 Çarşamba

Metin Özbaskıcı / Selanikspor Akrabalar Arası Futbol Turnuvası

Ramazan Turnuvası artık geleneksel oldu. Katılım hayli fazla. Bizim takım 50-60 yaş grubu olarak her Cuma Canik imamları ile karşılaşıyorduk keyifli ve güzel maçlar çıkarıyorduk. Ramazan ayında mola verecektik. Kaptanımız 19 Mümin ( Rahmetli babasına herkes 19 derdi  pek çoğumuz adını da bilmezdik.  Ondan sonra bu lakap  mümine kaldı)  "Turnuvaya katılalım mı?" deyince hadi canım dedik. Çok iyi takımların içinde biz topun yüzünü bile göremezdik. Hepimizin  hem çocukları hem torunları turnuva takımlarında oynayacaktı. Seyredelim yeterdi.







"Yok efendim bize yüklenmezler", "Yenilsek ne olur" tesellileri bizi de galeyana getirdi. Doğru yenilsek ne olur ki. Peki takımı kuralım. 19 Mümin 59 yaşında, ben 54 yaşındayım, Aydın 59 yaşında, Duktor Ali 61 yaşında, Cevat 50 yaşında, Abdullah 45 yaşında, Aytaç 41 yaşında, Engin 39 yaşında, Çeto yaşar 59 yaşında, Muhtar Hüner 46 yaşında, kalecimiz Hakan 39 yaşında. Emekliler ordusu. Abdullah ile Engin  Kalecimizle birlikte biraz direnebilirdik.  Katılalım dedik. Hem turnuvaya renk getiririz.

Sürekli Oynadığımız Cuma Maçları için zaten bir takım forma yaptırmayı düşünüyordum. Şimdi yaptırır ve turnuvada da giyeriz. Takımın adının MEDYA ROMAN olmasını istedim. Sitenin tanıtımını da yapardık. Güzel bir forma hazırladık. Turnuva başlıyordu.  Mahalle tam yirmi takım oluşturmuştu.




A Grubu
BEYZADELER
DRAMALILAR
DEMİRCİLER
AVCILAR
ÜVEYS GENÇLİK

B Grubu
GAVSIN GÜLLERİ
RAP STAR
PAZARCILAR
APAÇİLER
SOFİLER

C Grubu
KIRMIZI ŞEYTANLAR
HACISTAR
HİZMET ERLERİ
KUŞÇULAR
ÇILGINLAR

D Gurubu
MEDYA ROMAN
BAHÇECİLER
BALIKÇILAR
ÇALGICILAR
SAĞLAMLAR

Yaş ortalaması en yüksek 5 takım D grubunda eşleşti. Ramazanın üçüncü günü teraviden sonra turnuvanın ilk maçı için sahanın etrafı dolmuştu.  İlk maç torunum Tolunay’ın  takımı REPSTAR  ile KAPICILAR’ındı. Müthiş bir tempo ve süper bir oyun vardı. Ağzımız açık seyrediyorduk. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Biri bir gol atıyor peşinden diğer takım. Bizim takım bunların karşısında oyun oynamak değil topu bile göremezdi.

Bugün bizim maçımız var. ÇALGICILAR’la oynayacağız. Bizden önce BAHCECİLER, BALIKÇILAR ‘ın maçı vardı.  Formalarımız hazır değildi yeleklerle maça çıkacaktık. Bizler giyinip hazır vaziyette maçı izlemeye başladık.  Kaptan 19 "Biz bunları yeneriz beya"  diyerek şişiyordu. Takımda ahım şahım değildi, bunları yenebilirdik de.  Biz maçı izlerken sokağın başında  ÇALGICILAR göründü. Klarnet, Kanun, Keman, Ud, Darbuka.  Şarkılarla neşeyle geliyorlardı. Seyirci oynamaya başladı. Dünürüm Erdinç bana sarıldı "Sizi rahat yeneriz" diyordu. Biz yenmeyi düşünmüyorduk ki. Sakatlık olmasın yeterdi. Çalgılar sahayı bir tur döndü.

BAHCECİLER, BALIKÇILAR'ı 6-5 yenerek 3 puanını aldı. İki takım kucaklaşarak maçın kritiğini yaparak sahadan çıkıyorlardı. Çaylar yenen takımdandı. 

Cami hocalarımızda seyirciler arasındaydı. Tebrik edip başarılar dilediler. MEDYA ROMAN sahaya çıkıp ısınmaya başladı. Kendi aramızda taktik uygulamaya başladık. Çanakkale geçilmez taktiğimiz olacaktı. ÇALGICILAR  grubun en genc takımıydı. Mümkün olduğu kadar direnecektik. Kaptan 19 iyimserdi. Herhalde 120 kiloluk cüssesine güveniyordu!.. Ben Abdullah ile Engin iyi olursa  muhakkak gol bulur, biz sağlam defans yaparsak sonuç alabiliriz diye düşünüyordum.

Maçı Hacı Yaşar yönetecekti. Ve maç başladı. Bizim takım sürekli yan pas yapmaya başladı. Tempo düşük olsun istiyorduk. Ve bunu rakibe yedirdik de. Enginin  uzaktan şutlarında ikisi gol olunca rakip uyandı üzerimize saldırmaya pres yapmaya başladı. Bu baskı 2-2 beraberliği getirdi. Olsun. Direniyorduk. Kalecimiz çok iyi maç cıkarıyordu. İlk yarıyı 3-3 berabere bitirdik. Kenarda Aytaç ve Çeto yaşar bekliyordu.   19 "Ben kaptanım ve 120 kilo ağırlığım var. Ben değişmem" de ısrar ediyordu. "Yapma kaptan kalp krizi geçireceksin" telkinleri ile ancak ikna edebildik. Oyuna Aytaç'ı aldık. Devre arasını mümkün olduğunca uzun tutmaya çalıştık. Hakemin tehtit etmesi ile sahaya döndük. Ramazan ayı ve maçın temposu ile herhalde birer kova su içmişizdir. Maç başladı ve ÇALGICILAR üstümüze çullandı. Maç 5-3 oldu. Cevat'ın yerine de Çeto'yu aldık.  Tempoyu yine düşürdük yan paslar yaparak vakit geçirirken rakibimizde bize uydu önde olmanın rahatlığını hissediyorlardı. Hesaplamadıkları Engin ve Abdullah'ın şutları vardı ve bu şutlar peş peşe iç gol getiriyordu. Rakibimiz rehavetteki sorumluluğu birbirine atarken biz bir gol daha bulduk. ÇALGICILAR birbirini suçlarken dengeleri de bozulmuştu. Bizim takımda Duktor Ali Saha kenarında, elinde sigarası, oyuna girmek istiyordu. Son on dakikaya girerken Ali'yi oyuna aldık, herkes şaşırdı. Bunlar yenilmek mi istiyor dediler. Bazı seyirci kahkahalarla gülerken Ali elinde sigarasıyla oyuna başlıyordu. Ali'yi forvete gönderdik Takım komple savunma yapacaktı. Baskı gittikçe yükseldi.  Kalecimiz çok iyi olmasına rağmen ÇALGICILAR farkı ikiye indirmişti biz hakeme bakıyor maçı bitirmesini bekliyorduk. ÇALGICILAR kalecileri dahil üstümüze geliyordu. Engin yine kontrol ettiği topu kaleden keleye gol yapıyordu.  8-5, bu gol rakibi yıkmıştı. Hakemin bitiş düdüğü ile ÇALGICILAR sahaya çöktü. Biz bu takıma nasıl yenildik diye hala inanamıyorlardı. Seyircinin alkışları bize idi.  Birbirimizi kucaklayarak kutladık ve ÇALGICILAR'la beraber sahadan ayrıldık. ÇALGICILAR galibiyet beklentisi ile tepsi tatlılar getirmişti. gülerek hep beraber tatlıları atıştırırken devamlı gülüyorduk. Remzi metin abi kırk maç yapalım kırkında da sizi yenmemiz lazım. Nasıl yenildik aklım almıyor, sözleri hepsinin duygularını anlatıyordu. 

MEDYA ROMAN turnuvaya hiç hesapta olmayan üç puanla başlıyordu.
BEYZADELER  8- 5 ÜVEYS GENÇLİK
DRAMALILAR 3- 1   AVCILAR
GAVSIN GÜLLERİ 6-4 SOFİLER
RAP STAR 8-5 APAÇİLER
KIRMIZI ŞEYTANLAR 10-4 ÇILGINLAR
HACISTAR 6-3 KUŞÇULAR
MEDYA ROMAN 8-5 ÇALGICILAR
BAHÇECİLER 6-5 BALIKÇILAR





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder